Beveilig de financiële supply chain

di, 17/05/2016 - 11:09

Text: 

De ‘Panama Papers’ hebben de financiële supply chain bij vele organisaties onder de aandacht gebracht. Niet zozeer voor hun eigen belang, maar omdat het aantoont hoe de financiën van organisaties over de hele wereld in een ingewikkeld netwerk zijn gekoppeld. De kracht van dat netwerk is voor bedrijven belangrijk om zich zo tegen fraude te beschermen – ze dienen na te gaan of er gedeelten van dat netwerk ‘geïnfecteerd’ zijn (hetzij door een frauduleuze factuur, hetzij door een verdachte leverancier).

We zijn ons ervan bewust dat het bedrijfsleven zich om fraude grote zorgen maakt: in het verslag ‘Report to the Nation’ van de Association of Certified Fraud Examiners uit 2014 is het versturen van frauduleuze verkoopfacturen het meest voorkomend. In hetzelfde rapport geeft 62% van de ondervraagden aan dat zij een keer met fraude te maken heeft gehad.

Om dit te tackelen, zijn organisaties min of meer verplicht hun bedrijfsprocessen en -controles goed in te richten teneinde fraude tegen te gaan (en zo beveiliging van de gehele financiële supply chain te kunnen garanderen). Er zijn verschillende signalen die bedrijven kunnen nagaan – facturen zonder ordernummer of facturen die in een weekend zijn aangemaakt. Om dit te doen, dienen organisaties zeer nauwkeurig hun gehele financiële supply chain te kunnen bekijken, zowel de interne – als de externe processen. Deze transparantie moet eenvoudig aangepast kunnen worden omdat de supply chain en bedrijven continu veranderen, terwijl aan de andere kant de beveiliging gegarandeerd moet zijn.

Onze Basware specialisten kunnen u alles vertellen over hoe bedrijven hun financiële supply chain tegen fraude kunnen beschermen. 

Voor meer informatie:

•    Whitepaper: Fraud prevention – avoiding the f-word in P2P
•    Webinar: How to Prevent the 5 Most Common Frauds in AP and P2P Webinar Recording
•    Webinar: Protecting the Bottom Line - 18 Ways to Detect and Prevent Payment Fraud 

 

From the Basware Blog
See more blogs