Basware en WEX lanceren nieuwe betalingsoplossing voor real-time elektronische betalingen

wo, 16/03/2016 - 14:14

Text: 

Bedrijven profiteren van betere financiële processen, vroege betalingen en een soepele cashflow

Erembodegem – Basware en WEX Inc., een leverancier van zakelijke betalingsoplossingen, hebben vandaag hun samenwerking bekendgemaakt voor het leveren van een nieuwe zakelijke betalingsoplossing.

De overeenkomst is opgezet om het bedrijfsleven te helpen bij het verder verbeteren van het purchase-to-pay-proces en werkkapitaalmanagement door middel van een nieuwe, geautomatiseerde betalingsoplossing voor real-time elektronische betalingen. De oplossing biedt afnemers eenvoudig toegang tot vroege betalingsfinanciering, terwijl leveranciers ervoor kunnen kiezen om met meer zekerheid sneller betaald te krijgen. De oplossing wordt gelanceerd in samenwerking met Basware.

Jim Pratt, Senior Vice President en General Manager voor Virtual Payments, WEX Inc., licht toe: “Wij zoeken continu naar nieuwe manieren om de customer experience te verbeteren. Dit doen we door het opzetten van innovatieve, wereldwijde betalingsoplossingen die de winstgevendheid en de cashflow van onze klanten in hun lokale valuta verbeteren. Wij zijn verheugd met Basware samen te werken: de samenwerking geeft WEX de mogelijkheid om een nieuw, real-time betalingsalternatief aan te bieden met de voordelen van onder meer automatische reconciliatie, betere cashflow en snellere betalingen.”

Esa Tihilä, CEO van Basware: “Wij zijn blij met onze samenwerking met WEX waardoor meer organisaties voordeel kunnen hebben van real-time elektronische betalingen. Door het verwijderen van handmatigheden en het bieden van flexibele betalingsopties kunnen bedrijven hun financiële processen verbeteren, late betalingen reduceren en het werkkapitaal optimaliseren. Het zijn uitdagingen waarmee veel bedrijven vandaag de dag te maken hebben. Nieuwe en innovatieve financieringsopties in de supply chain bieden nieuwe mogelijkheden voor zakelijke groei en werkkapitaalmanagement. Leveranciers en afnemers kunnen schulden en vorderingen financieren om zo de cashpositie te optimaliseren alsmede flexibiliteit te verhogen en inzicht te verbeteren.”

Voor meer informatie:

Basware’s Financing Services: www.basware.com/financing-services

WEX Commercial Payments en de integratie met Basware: www.wexeurope.com/basware.

Over WEX Inc.

WEX Inc. (NYSE: WEX) is een belangrijke leverancier van betaaloplossingen voor ondernemingen. Sinds het in 1983 begon met kaartbetalingen voor wagenparken heeft WEX zijn activiteiten uitgebreid en is het nu ook een aanbieder van zakelijke betalingsoplossingen via diverse kanalen voor meer dan 9 miljoen wagens. WEX biedt een uitzonderlijke veiligheid en controle aan voor betalingen in een brede waaier aan sectoren. WEX heeft een mondiaal klanten- en partnersbestand dankzij zijn wereldwijde activiteiten met kantoren in de Verenigde Staten, Australië, Nieuw-Zeeland, Brazilië, het Verenigd Koninkrijk, Italië, Frankrijk, Duitsland, Noorwegen en Singapore. WEX en zijn dochterondernemingen stellen meer dan 2.000 mensen te werk. Sinds 2005 is het bedrijf beursgenoteerd en wordt het verhandeld op de beurs van New York onder het tickersymbool “WEX.” Voor meer informatie bezoek www.wexinc.com en volg WEX op Twitter via @WEXIncNews.

Over Basware

Basware is de toonaangevende leverancier van purchase-to-pay- en e-invoicing-oplossingen. Door het vereenvoudigen en stroomlijnen van de belangrijkste financiële processen stelt Basware organisaties in de gelegenheid het maximale uit hun werkzaamheden te halen. Basware Network verbindt klanten en leveranciers met elkaar waardoor er een makkelijke samenwerking tussen de verschillende partijen plaatsvindt – ongeacht de bedrijfsgrootte. Via het Commerce Network krijgen bedrijven beter inzicht in hun bedrijfsuitgaven, is er meer efficiency en ontstaat een optimale relatie tussen klanten en leveranciers. Met Basware kunnen organisaties een volledig nieuwe manier van in- en verkopen introduceren wat kostenbesparingen oplevert en een verbeterde cashflow met zich meebrengt.

Ontdek hoe Basware transacties vereenvoudigt en zakendoen vergemakkelijkt op http://nl.basware.be/

www.twitter.com/basware  

www.facebook.com/BaswareCorporation

www.linkedin.com/company/basware  

From the Basware Blog
See more blogs