Onze geschiedenis

Basware’s eerste softwareproduct voor groepsconsolidatie werd in 1992 geïntroduceerd; een jaar later volgde het eerste product voor budgettering. In 1993 werd het bedrijf hernoemd naar Basware.

Vanaf 1997 ging het snel, toen Basware een innovatief product op de markt bracht voor het digitaal verwerken van aankoopfacturen en hiermee internationale bekendheid kreeg. Hierna volgde een sterke internationale groei alsmede een forse uitbreiding. Om dit snelle succes te ondersteunen, besloot Basware zich op te geven voor de Helsinki Stock Exchange in 2000. De vraag naar het aandeel was groot, waarmee het een van de meest succesvolle beursgangen in de Finse geschiedenis werd. Hierop voortbouwend nam het bedrijf diverse andere bedrijven over en haalde een aantal grote klanten binnen.

In 2002 opende Basware zijn eerste Amerikaanse kantoor. Sindsdien is de internationale uitbreiding een feit met kantoren in Rusland en Singapore om zo klanten in verschillende tijdzones te ontvangen. In de afgelopen jaren zijn er diverse overnames geweest om de positie van het bedrijf te versterken. Met de overname van Iocore en Trivet Software kwamen nieuwe oplossingen binnen zoals een high-class reismanagementoplossing. Andere belangrijke overnames brachten verschillende oplossingen en teams met zich mee uit het Verenigd Koninkrijk, India, Finland, Noorwegen en Australië.

Basware introduceerde de volledige Purchase-to-Pay oplossing in 2005  en de Basware Mobile Client in 2007. Momenteel vindt er een belangrijke verschuiving naar "de cloud" plaats en zijn e-Facturen een belangrijke businessdriver voor Basware.

Als eerste introduceerde Basware in 2002 het concept van een geautomatiseerde workflow. Hierna volgde een uitgebreide oplossing voor factuurautomatisering (2004), waaronder modules voor het automatisch matchen van facturen en inkooporders. Deze gingen gepaard met Connectivity Services waardoor elektronische facturatie en een verbeterde verstandhouding tussen leverancier en afnemers mogelijk werd.

In 2010 boekte Basware het beste bedrijfsresultaat ooit, een bijzondere mijlpaal gezien het wereldwijde economisch klimaat. Daarnaast kreeg Basware de laatste vijf jaar een aantal belangrijke erkenningen en onderscheidingen, waarmee het bedrijf een belangrijke positie verworven heeft als toonaangevende leverancier van factuurautomatisering en inkoopoplossingen.

Basware heeft meer dan twintig jaar ervaring in het ontwikkelen van software op het gebied van financiële procesautomatisering. Basware werd in 1985 onder de naam Baltic Accounting Systems opgericht en werd in 1990 door vijf leden van het management team overgenomen.

Right sidebar blocks: