E-invoicing

Elektronische facturen maken, verzenden, ontvangen en archiveren in slechts een fractie van de tijd en kosten in vergelijking met de traditionele methodes op papier. En het kan met enkele minimale wijzigingen.

Elektronische facturatie maakt debiteuren- en crediteurenverwerking eenvoudig, want u verwerkt al uw inkoop- en verkoopfacturen op één en dezelfde plek. Maar wat nog belangrijker is: e-facturen kunnen de relatie met uw klanten en leveranciers verbeteren. Ze bieden belangrijke voordelen voor elke partij.

Wat is een elektronische factuur?

Een elektronische factuur is een factuur die elektronisch wordt verzonden en ontvangen. De beste e-invoices bestaan uit twee elementen, namelijk een data-bestand en een visuele weergave. Het doel van e-facturen is een volledige automatisering van facturatieprocessen en de integratie van klanten en leveranciers in een naadloos, volledig elektronisch proces. Het datacomponent van de e-invoice automatiseerd processen, terwijl het beeld van de factuur ervoor zorgt dat de factuur goed gelezen, verwerkt en gearchiveerd kan worden.

Waarom zou ik moeten gaan werken met e-invoices?

Elektronische facturen maken aanzienlijke kostenbesparingen mogelijk, tot maar liefst 80%, doordat bedrijven tijdrovende manuele processen kunnen uitsluiten. Het is niet meer nodig facturen af te drukken, in enveloppen te stoppen en via de post te versturen. Uw medewerkers hoeven de factuurgegevens niet meer handmatig in te voeren, vergelijken met bestellingen of te archiveren. Met e-invoices profiteert u van snellere, efficiëntere processen, minder manueel werk en dus minder fouten. U krijgt ook meer inzicht in en grip op uw cashflow en uitgaven.

De uitdaging van elektronische facturatie

Een minpunt van elektronische facturatie is de mogelijke complexiteit. Er is geen eenduidige standaard voor e-invoices. Uw leveranciers en klanten hebben verschillende wensen en hun eigen manieren voor het verzenden en ontvangen van facturen. Ook verschilt de wetgeving per land. Er is geen eenduidige oplossing voor elke situatie, zoals het verzenden of ontvangen van facturen in pdf-formaat. U kunt dit probleem omzeilen door zelf uitgebreide ondersteuning voor elektronische facturen op te zetten of door dit complexe proces uit te besteden aan een e-invoicingprovider.

Basware als leverancier van e-invoicingoplossingen

Basware biedt als service e-invoicingoplossingen aan bedrijven over de hele wereld. Met de oplossingen van Basware kunt u al uw facturen elektronisch verzenden en ontvangen. We bieden ook oplossingen voor het scannen en afdrukken van papieren facturen, en processen en hulpmiddelen waarmee u uw klanten en leveranciers helpt overstappen op elektronische facturen. Momenteel vinden er jaarlijks meer dan 50 miljoen transacties plaats via het Basware Network, een wereldwijd netwerk dat meer dan 170 e-invoicing serviceproviders en ruim 900.000 bedrijven met elkaar verbindt.

Stap vandaag nog over op volledige e-invoicing

U kunt facturen rechtstreeks uit uw systeem verzenden en ontvangen of hiervoor onze weboplossing voor elektronische facturatie gebruiken. Meer informatie over:

Neem contact met ons op voor meer informatie.

 

E-invoicing maakt u het leven makkelijk. Het helpt u overstappen van handmatige processen en papierwerk naar een eenvoudige, geautomatiseerde, veilige en moderne manier van zakendoen.

Elektronisch Factureren
Right sidebar blocks: 
Bestel nu

Basware heeft oplossingen voor elk type bedrijf. We helpen u graag.

Icon: 
Klant succes

Metso: onderweg naar een wereldwijde e-invoicing visie

E-invoicing  - bekijk de film

E-facturen zijn eenvoudige facturen