Best practices optimaliserenShared Service Centers

Body: 

Het is een bewezen feit dat Shared Service Centers (SSC's) voordeel kunnen leveren qua kosten, kwaliteit, productiviteit en klantenservice. 

Vaak staan ze echter te boek als kostenplaatsen binnen een organisatie, waardoor ze zeer kostengevoelig blijven. Basware kan de kosten van SSC-activiteiten reduceren en tegelijkertijd hun effectiviteit verbeteren, dankzij purchase-to-pay en e-factuurmethoden die waarde toevoegen,  zonder zaken onnodig gecompliceerd te maken. We streven ernaar een flexibele partner te zijn die uw SSC zo efficiënt mogelijk maakt.

Gestandaardiseerde oplossingen voor elke behoefte

Onze flexibele oplossingen brengen een gezond evenwicht aan tussen standaardisering en flexibiliteit, zodat u uw kosten onder controle kunt houden de efficiëntie van uw processen is gewaarborgd terwijl uw bedrijf groeit. De purchase-to-pay-oplossingen en e-factuuroplossingen van Basware en het Basware Network helpen allemaal bij het standaardiseren van uw financiële processen. Onze uitgebreide ervaring met leveranciersintegratie en ERP-interfaces betekent dat wij een holistische aanpak bieden die door en door getest is. 

Optimaliseer efficiency door verbeterde automatisering

De software- en het serviceplatform van Basware biedt u een betere automatisering en vermindert de overheadkosten. Wij helpen u bij het rationaliseren van uw purchase-to-pay-processen en het ontrafelen van complexiteit. Onze oplossingen maken direct korte metten met handmatige gegevensinvoer door uw SSC-team. Zo worden fouten teruggedrongen en neemt de efficiëntie toe. Een hoog volume aan meertalige transactieprocessen wordt direct mogelijk. Workflowprocessen van meerdere afdelingen en meerdere organisaties kunnen eenvoudig worden geïntegreerd. 

Het werken met meerdere gegevensbronnen is vaak ingewikkeld, maar Basware maakt het relatief eenvoudig. Onze integratie-oplossing anyERP is reeds gekoppeld aan meer  250 back-endsystemen over de hele wereld. Veel van onze grotere klanten beschikken over meerdere systemen – soms meer dan 30 – die we kunnen consolideren met één automatiseringsoplossing voor de crediteurenadministraties.

Klantengetuigenis:

Klantengetuigenis:

Lees hoe deze bedrijven hebben geprofiteerd van Basware-oplossingen in hun SSC's:

- South Australian Government (Australia)

- Strukton Worksphere (Netherlands)

- ADT and Tyco Fire (UK)

- Loomis, Sayles & Co. (USA)

 

 

 

Ontworpen voor gebruikers

Voor maximale procesoptimalisatie zijn vele elementen vereist. De best practices, op basis van van de ruim 25 jaar ervaring in branche, die we in onze oplossing ingebouwd, spelen hierbij een grote rol. Een uiterst ergonomische gebruikersinterface betekent dat uw intensieve gebruikers over efficiënte en effectieve hulpmiddelen beschikken om hun werk te verrichten, terwijl incidentele gebruikers zullen merken dat hun interactie met het proces intuïtief, collaboratief en mobiel verloopt. 

Naast een gebruikersvriendelijke oplossing profiteren managers van Basware Analytics, dat voor operationele en strategische inzichten in het proces zorgt. Deze praktische, realtime informatie binnen de hele financiële supply chain helpt u proces-, gegevens- en resource-gebaseerde verbeteringen op het gebied van uw SSC-prestaties te identificeren.

Voordelen voor shared service centers

  • Meer tijd voor taken die waarde toevoegen. SSC's profiteren van gestandaardiseerde processen, flexibele integratie van leveranciers en ERP-interfaces die complexiteit vervangen door best practices op het gebied van purchase-to-pay en e-facturering. Dit neemt de druk weg bij uw SSC-team en geeft hen meer tijd om zich te richten op taken die waarde toevoegen.
  • Snelle verwerving van leveranciers. Basware biedt proactieve activeringsservices. Versnel de acceptatie van e-facturen en betrek uw leveranciers bij uw proces.
  • Betere automatisering. Om een maximale efficiëntie te creëren, heeft u een verregaand geautomatiseerd proces nodig. Basware automatiseert purchase-to-pay-processen waar dat maar mogelijk is en vraagt alleen iets van uw mederwerkers wanneer er handmatige invoer is vereist. 
  • Nauwkeurige matching. Ontvang hoogwaardige factuurgegevens via het Basware Network en verwerk deze in combinatie met een geavanceerde matching-engine, waardoor de meeste facturen kunnen worden verwerkt zonder menselijke tussenkomst.
  • Eenvoudiger communiceren met leveranciers. Selfservice door leveranciers is mogelijk via de Basware Network-portal, die leveranciers inzicht biedt in hun facturen en orders, hierdoor hoeft er minder tijd te worden besteed aan vragen of geschillen.
  • Betere optimalisatie met Analytics.  De SSC-prestatie kan voortdurend worden verbeterd met behulp van de inzichten die worden verkregen uit Basware Analytics. Purchase-to-pay-transactiegegevens zijn eenvoudig toegankelijk en zijn te bekijken op een visueel aantrekkelijke manier die gebruikers bij het proces betrokken houdt. Dergelijk realtime inzicht maakt een snelle evolutie van het SSC-serviceniveau mogelijk.
  • Sterkere leveranciersrelaties. Dankzij het Basware Network kunt u steviger banden opbouwen met leveranciers en zo de relaties versterken. De resulterende transactie-efficiëntie laat u ook profiteren van betaalkortingen.

Belangrijkste functies

100% elektronisch factureren

Neem direct afscheid van papier met  onze 100% E-factuur oplossingen. Met ondersteuning van onze activeringsdiensten koppelen we uw leveranciers snel aan het Basware Network . Voor de inkomende papieren factuurstroom, bieden we een scan- en herkenservice waarmee papiereb facturen worden gedigitaliseerd  en u elektronisch worden toegezonden. We kunnen de papieren facturen zelfs voor u opslaan, retourneren of vernietigen. 

Lees meer over het ontvangen van e-facturen

Automatisering van de crediteurenadministratie

Bsswares  oplossingen voor crediteurenautomatisering bieden controle, inzicht en kostenbesparingen. Validaties zijn in het systeem ingebouwd en ondersteunen zowel volledig geautomatiseerde als handmatige factuurverwerking. De medewerkers krijgen inzicht in zijn of haar purchase-to-pay-taken en krijgen de beschikking over een persoonlijk archief. Een geautomatiseerd proces levert een kostenvermindering van 20-60% op en creëert meer mogelijkheden om te profiteren van kortingen voor vroegbetalers

Lees meer over oplossingen voor automatisering van de crediteurenadministratie

Inkoop

De inkoopoplossingen van Basware ondersteunen de volledige inkoopcyclus, van aanbesteding, contractmanagement, catalogusbeheer en het creëren van aanvragen en orders tot het beheren van inkoopgedrag door middel van analyse.

Lees meer over oplossingen voor e-inkoop

Basware Analytics

Basware Analytics biedt rapportages voor het gehele purchase-to-pay-proces. Managers hebben toegang tot inzichtelijke rapporten en dashboards met KPI's, processen en financiële gegevens. Gebruikers krijgen inzicht in het purchase-to-pay-proces, waardoor ze betere en beter geïnformeerde financiële beslissingen kunnen nemen. Een op feiten gebaseerd besluitvormingsproces binnen de hele financiële lifecycle leidt tot proactief beheer van cash en kosten, plus continue procesverbeteringen. 

Lees meer over Basware Analytics voor P2P

Mobiliteit

Basware Mobile helpt u bij het wegnemen van bottlenecks in het proces door uw mensen 24 uur per dag toegang te verlenen tot hun purchase-to-pay-taken via hun mobiele of tabletapparaten. Speciale apps ondersteunen iOS- en Android-apparaten en een HTML5-client ondersteunt Windows besturingssystemen. 

Knowledge center title: 
Ontdek meer over Basware-oplossingen voor Shared Service Centers en lees klantonderzoeken in het Kenniscentrum