Elektronische factureringsoplossingenvoor de auto-industrie

Body: 

Basware is 's werelds toonaangevende leverancier van e-facturerings- en purchase-to-pay-oplossingen voor de auto-industrie. Duizenden leveranciers en producenten in de auto-industrie, waaronder Audi, BMW, Daimler, MAN en Volkswagen, gebruiken dagelijks het Basware Network voor het uitwisselen van elektronische facturen en andere supply chain documenten.

Voor autofabrikanten ligt de uitdaging van automatisering in de grote hoeveelheid leveranciers die kleine volumes leveren. Handmatige processen voor het verwerken van papieren documenten, zoals het scannen van facturen met en het aflezen van de data, zijn simpelweg te arbeidsintensief en foutgevoelig voor een efficiënte, winstgevende bedrijfsvoering.

Maak korte metten met papier en reduceer de kosten

Om financiële processen transparanter te maken en maximaal voordeel te behalen, heeft Basware een reeks uiterst geavanceerde, kostenefficiënte e-factuuroplossingen ontwikkeld voor de auto-industrie. Hiermee kunnen leveranciers en inkopers zich snel en moeiteloos van papieren documenten ontdoen en deze vervangen door elektronische transacties volgens gegevensindelingen en overdrachtsprotocollen die aansluiten bij de eigen wensen en eisen.

Ondersteuning van industriestandaarden

Het Basware Network maakt het uitwisselen van e-facturen en andere elektronische documenten mogelijk binnen de hele waardeketen. Een integraal onderdeel van dit netwerk is de Basware Automotive Gateway, het sectorspecifieke technologieplatform van Basware dat de oplossingen en services biedt die deze transactiesamenwerking mogelijk maakt.

De Basware Automotive Gateway vereenvoudigt op drastische wijze het proces van het verzenden en ontvangen van elektronische facturen en andere documenten die ten grondslag liggen aan de supply chain binnen de sector. Meer dan 12.000 regels voor indelingsconversie en werkprocessen automatiseren en versnellen de onderlinge uitwisseling van elektronische documenten tussen meer dan 5.000 leveranciers en autofabrikanten. Basware ondersteunt elke algemeen aanvaarde standaard binnen de auto-industrie en verleent expertise aan commissies en verenigingen die zijn belast met het definiëren van dergelijke standaarden over de hele wereld.

Aanbevolen literatuur:

Voor meer informatie over hoe Basware met de automobielindustrie samenwerkt aan het implementeren van e-facturen, downloadt u onze whitepaper:  Elektronische facturen in de auto-industrie 

Activation Services voor het overstappen van leveranciers

Om volledig te kunnen profiteren van geautomatiseerde financiële processen moeten autofabrikanten al hun leveranciers aan boord zien te krijgen. Basware maakt deze overgang snel en eenvoudig dankzij de unieke Supplier Activation service. Ons serviceteam werkt met fabrikanten samen om hun leveranciers te helpen in het overstappen op digitale facturatie. Doormiddel van diverse benaderingswijzen en bewezen procedures, werken we samen aan een snelle succesvolle transitie.

De voordelen van automatisering zijn zowel aantrekkelijk als aantoonbaar: enorme kostenbesparingen, minimale menselijke fouten, verbeterde transparantie van processen, snellere factuurverwerking, vereenvoudigde auditprocedures, betere cashflowvoorspelling en gegarandeerde naleving de belastingwetgeving voor zowel fabrikant als leverancier.

Voordelen voor autofabrikanten

Bedrijven die een hoog volume aan facturen ontvangen, zoals autofabrikanten, proberen het hoogst mogelijke niveau van automatisering te behalen. Daarom hebben ze vaak complexe en specifieke behoeften met betrekking tot gegevensinhoud, bestandsindelingen en overdrachtsprotocollen. Bij Basware hebben we aangetoond dat onze services kunnen inspringen op elke behoefte en dat de overstap op e-facturering eenvoudig en efficiënt verloopt. Met onze oplossingen kunnen autofabrikanten:

  • Direct in verbinding komen met het meest uitgebreide netwerk van aangesloten leveranciers.
  • Factuurvalidatie automatiseren, inclusief zowel verplichte als optionele velden, nauwkeurige berekeningen valideren en de naleving van de belastingwetgeving controleren.
  • Afzonderlijke rapporten en interfaces creëren, met ondersteuning voor complexe goedkeuringsscenario's.
  • De verwerking van leveranciersactivering en -acceptatie verzorgen.

Basware biedt unieke maatwerkoplossingen voor ontvangers van e-facturen binnen de auto-industrie, evenals een reeks oplossingen voor het versturen van e-facturen voor leveranciers. Al onze oplossingen zijn erop gericht om maximaal te profiteren van de samenwerkingsvoordelen van echte elektronische transacties langs alle lagen van de supply chain.

Voordelen voor leveranciers in de auto-industrie

  • Geniet van een totaalservice voor veilige, kostenefficiënte e-facturatie.
  • Vermijd de kosten die inherent zijn aan de implementatie of aanpassing van interfaces.
  • Maak gebruik van bestaande e-factuurconnecties voor meerdere inkopers.
  • Profiteer van een meer inzicht in debiteurenbeheer.
  • Wordt sneller betaald.
  • Gegarandeerde naleving van de belastingwetgeving, inclusief de aanlevering van digitale handtekeningen.

Belangrijke elementen

Basware Portal

Leveranciers die een laag volume aan facturen versturen, kunnen profiteren van onze gebruiksvriendelijke web-portal voor het handmatig invoeren van facturen. Het Basware Network-portal kan ook worden gebruikt voor de ontvangst en bevestiging van orders. Met deze service kunt u orders met één muisklik omzetten in e-facturen. Deze Portal wordt gratis aangeboden aan leveranciers.

e-Invoice Email Lite

Met Basware e-Invoice Email Lite kunnen autofabrikanten van zelfs de kleinste leveranciers e-facturen ontvangen. PDF-facturen die via e-mail worden verzonden, worden direct als e-factuur ontvangen in het boekhoudsysteem. Basware gebruikt de gegevens van de ingebedde tekst in de PDF en converteert deze naar gedetailleerde e-facturen die direct kunnen worden verwerkt. Deze service wordt gratis aangeboden aan leveranciers.

Bekijk de video

e-Invoice Virtual Printer

Basware e-Invoice Virtual Printer is een simpele, schaalbare oplossing voor leveranciers die niet over EDI-capaciteiten beschikken. Afdrukken worden omgeleid naar een virtuele printer en doorgezonden naar het Basware Network. Vervolgens worden de documenten naar e-facturen geconverteerd en rechtstreeks verzonden naar het factuurverwerkingssysteem van de autofabrikant. 

Lees het factsheet      Bekijk de video

EDI

Basware EDI omvat de installatie en aansturing van alle interfaces, het verzenden en ontvangen van gestructureerde gegevens, de conversie naar de gewenste opmaak (zoals XML, iDocs, VDA, EDIFACT en ANSIX12) en het maken van een factuurafbeelding voor integratie met uw ERP-systeem.

Eenvoudige standaardconversie

Basware heeft een proces ontwikkeld dat nieuwe standaarden snel en eenvoudig kan integreren. Facturen die naar ons worden verzonden in de VDA 4906-opmaak, worden geverifieerd, getest en doorgestuurd in de VDA 4938-opmaak. We vullen ook ontbrekende gegevens aan, zoals belastingidentificatienummers en adresgegevens.

Automotive industry articles from the Basware knowledge center